Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 4. 2018

MANGOVÝ dort

Suroviny

Těsto:

3 ks vajec

80 g cukru krupice

90 g celozrnné špaldové mouky

Krém:

225 g mléka

50 g žloutku

80 g cukru krystal

8 plátků želatiny

150 g manga - puré (smoothie)

šlehačka

Želé:

100 g manga - puré (smoothie)

1 lžíce cukru

4 plátky želatiny


Postup:

  1. Na korpus vyšleháme tři vejce s cukrem a přidáme jemným vmícháním celozrnnou špaldovou mouku. Poté dáme na pečící papír do dortové formy a pečeme na 190 stupňů po dobu 10 -13 minut.
  2. Na krém vyšleháme žloutky s cukrem, které zalijeme vařícím mlékem. Dáme zpět do hrnce a zahřejeme tak, až začne směs mírně houstnout. Poté přecedíme přes cedník, přidáme plátkovou želatinu, kterou jsme si nechali předem povolit cca 5 minut ve studené vodě. Dále přidáme mangové puré a zamícháme tak, aby se rozpustila želatina a vznikl hladký krém. 
  3. V misce vyšleháme šlehačku do které postupně vmícháme připravenou směs a naneseme na upečený korpus v dortové formě. Následně dáme do lednice ztuhnout minimálně na jednu hodinu. Ve studené vodě si povolíme čtyři plátky želatiny, které přidáme do 100 ml horkého mangového puré s jednou lžící cukru. Po hodině vyndáme zatuhlý korpus s krémem na který nalijeme připravenou želatinovou směs. Celý dort necháme minimálně 10 hodin uležet.