13. 4. 2018
SNICKERS dort
Suroviny
Těsto:
6 ks vajec
6 lžic vody
6 lžic cukru krystal
6 lžic polohrubé mouky
1/2 balení prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Sníh:
7 ks bílků
400g cukru krystal
Krém:
1 plechovka salka
200 g pražených arašídů
250 g másla
Poleva:
2 balení tmavé čokolády
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
Postup:
- Z vajíček a cukru si vymícháme pěnu, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr - stále mícháme. Tuhým sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech, který jsme si vystlali papírem vrstvíme do okrouhlého tvaru bílkovou hmotu. Dáme usušit do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 100 stupňů.
- Připravíme si krém. Salko si uvaříme v plechovce ve vodě (trvá to cca 3-4 hodiny). Následně ho necháme vychladnout a vymícháme ho s máslem.
- Upečený korpus si rozřízneme na 2 části. Naplníme nádivkou (1/2), posypeme nasekanými arašídy a položíme usušený plát bílků. Znovu navrstvíme náplň a posypeme nasekanými arašídy. Položíme druhý plát těsta. Jemně zatlačíme.
- Na vrch si navrstvíme čokoládovou polevu - čokoládu rozpustíme nad párou, přidáme olej, máslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašídy a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť!